Om de horizontale verplaatsingen van berlinerwanden, secanspalenwanden en onderschoeiingen tegen te gaan, maken we gebruik van grondankers.

Grondankers zijn in de grond gevormde verankeringselementen. Ze bestaan uit een stalen staaf of strengenbundel die omgeven is door cementgrout. Grondankers worden gebruikt voor het opnemen van trekkrachten volgens de lengteas. De ankerkracht wordt geleverd door schuifweerstanden tussen de grond en een ankerlichaam (wortel). We kunnen de ankers boren met een boorstelling van 2,5 of 10 ton of met een graafmachine met boormast waaraan een groutinjectieunit is gekoppeld. De stangen zijn voorzien van een boorkroon en worden door spoelboring in de ondergrond aangebracht.

Wanneer de gewenste lengte is bereikt en de wortel is gevormd, worden deze geïnjecteerd met cementgrout.

Na uitharding worden de ankers door middel van een hydraulische vijzel op voorspanning getrokken. Zo voorkomen we horizontale zettingen van de beschoeiingen.

Van Rooy-FBT bvba beschikt over 3 machines voor het plaatsen van grondankers, een boorstelling van 2,5 en 10 tons en een boormast die aan onze graafmachines kan worden bevestigd.

 

Neem contact met ons op zodat we u aan de veiligste beschoeiing en/of fundering kunnen helpen.

Contacteer ons Offerte aanvragen