Een secanspalenwand is een bouwputbeschoeiing die ook een dragende functie kan hebben.

Secanspalenwanden kunnen als beschoeiing van een bouwput zowel een grondkerende als waterremmende functie hebben. Door middel van een voorzetwand in ter plaatse gestort beton of een laag spuitbeton gebeurt er een bijkomende waterdichting. Deze beschoeiingstechniek wordt vooral gebruikt langs bestaande constructies aangezien het een methode is die geen grondontspanning noch trillingen veroorzaakt. Het realiseren van diepe bouwputten is met dit systeem geen enkel probleem.

Voor het plaatsen van secanspalenwanden gebruiken we machines met een dubbele boorkop. We draaien met een eindeloze schroef binnen in een mantelbuis waardoor de losgeboorde grond dan bovenaan de mantelbuis wordt uitgeworpen. Deze buis zorgt ook voor een ondersteuning van de boring. De grond rond het boorgat wordt niet ontspannen of verdrongen zodat zettingen vermeden worden. Hierdoor is het mogelijk om vlak naast bestaande funderingen te boren zonder risico op schade aan de omliggende constructies.

Op het einde van de boring wordt beton gepompt door de holle as van de schroef. Tijdens het betonneren wordt de boorbuis getrokken en de paal gevormd. Na het betonneren van de secanspalenwand worden de palen dan voorzien van de nodige wapeningen.

 

Neem contact met ons op zodat we u aan de veiligste beschoeiing en/of fundering kunnen helpen.

Contacteer ons Offerte aanvragen